top of page
Zoeken

Jill mag naar school in september!

Een vrijdag zoals een andere, telefoon van de school van John dat we hem ziek mochten afhalen. Wat geregel om daar te geraken, gelukkig werken we beiden in de buurt.


Een bezoek aan het secretariaat en onmiddellijk verzilverden we ons inschrijvingsticket om Jill aan te melden in gemeentelijk basisschool De Plataan. Vorige week kregen we een toewijzingsbrief (ticket) om haar in te schrijven in dezelfde school als haar oudere broer. Jill stapt vanaf 2 september dus mee naar De Plataan.



In 2020 werd het centraal aanmelden voor de basisscholen in Merchtem ingevoerd door de huidige meerderheid. Ik ben er grote voorstander van, want zo is het gedaan met de kampeertoestanden en wachtrijen voor de inschrijvingen.


Elk kind heeft recht op kwaliteitsvol onderwijs. Onderwijs moet jongeren vormen tot weerbare en kritische burgers en is het instrument bij uitstek om sociale ongelijkheid te bestrijden. Daarom willen we aan iedereen gelijke onderwijskansen bieden, talenten detecteren op jonge leeftijd en inzetten op meertaligheid.



Gelijke onderwijskansen, maar toch de vrije keuze van de ouders op de eerste plaats zetten is waar we voor kozen in Merchtem.

Je mag een rangorde maken van je scholen van voorkeur en enkel als er teveel aanmeldingen voor dezelfde school zijn kijken we naar de afstand tot de schoolingang.

2 wettelijk voorziene voorrangsgroepen zijn kinderen van personeel van de school, of broers/zussen van reeds schoolgaande kinderen.


Onderwijs staat hoog op de agenda. In Merchtem zetten we meer dan ons beste beentje voor en kiezen we voor nieuwe investeringen in de infrastructuur van basisonderwijs en secundair onderwijs. Fier dat Merchtem een onderwijsgemeente is, en tegelijk is het ook nodig, want we staan opgenomen in de lijst van gemeenten waar er absoluut een inspanning nodig is.


De aanmeldingen voor geboortejaar 2022.

Er waren 187 kinderen aangemeld van geboortejaar 2022. Hiervan hebben 169 kinderen hun eerste schoolkeuze ontvangen. Nu krijgen alle ticketverkrijgers tijd tot 13 mei om hun kind in te schrijven in hun school, en nadien volgt er nog een opvisronde met vrije inschrijvingen. Meer info kan je hier terugvinden: Inschrijvingen basisscholen Merchtem schooljaar 2024 - 2025 - Merchtem


fijn weekend!

Julie




121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page